Jste zde

Domů » Zima

Zima v Söldenu

Lyžařská dovolená v Söldenu si určitě zaslouží vaši pozornost, místo se nachází v jižní části rakouské spolkové země Tyrolsko, v zadní části údolí Ötztal.

Jde o významné turistické středisko a není divu, protože je zde zimním návštěvníkům k dispozici velká řada sjezdovek, noční život a i dech beroucí výhledy na alpské scenérie.

To všechno dělá z tohoto střediska skutečně velmi atraktivní cíl pro lyžaře i snowboardisty, kteří zde najdou i odpovídající ubytování v podobě hotelů, penzionů nebo apartmánů.

Oblast se může pochlubit i "BIG 3" - hned třemi třítisícovými horskými vrcholy, které trůní nad lyžařským areálem. Schwarze Schneide (ledovec Rettenbachgletscher) má dokonce výšku 3.307 metrů.

Odtud také začíná ten vůbec nejdelší sjezd s délkou téměř 15 km. Při sjezdu až do údolí překonáte převýšení 1.900 metrů.

Celková délka zdejších sjezdovek činí 150 km, přibližně 25 km je značeno černě (velmi obtížné), 70 km červeně (středně obtížné) a zbylých 50 km je modrých (lehkých).

Kdo nemá rád značené a perfektně udržované sjezdovky, má příležitost vyrazit i mimo vyznačené trasy a vydat se do oblastí u Gaislachkoglu s nádhernými bílými plochami nedotčeného prašanu.

Všechny söldenské ledovcové oblasti jsou navzájem propojené lyžařskými vleky a lanovkami. Díky "Golden Gate to Glacier" tak není vůbec žádný problém dostat se pohodlným a příjemným způsobem z města, které leží v nadmořské výšce 1.300 m, až k ledovci do nadmořské výšky 3.200 m.

Jednotlivé lyžařské areály jsou vybavené moderními a výkonnými přepravními zařízeními, kde se skutečně nemusíte obávat žádných front u vleků, ani jiného nepříjemného zdržování.

Na rozlehlých sjezdovkách si můžete vyzkoušet své dovednosti i v disciplíně freeride, nebo si vyzkoušet snowpark na Giggijochu. Tam vás čekají všemožné překážky, od U-rampy přes high jump, raily, až po boarder X.

Ani vyznavači běhu na lyžích nebudou v Söldenu nijak ošizeni o svůj oblíbený sport. Ve zdejším lyžařském areálu je na 40 km perfektně připravených běžkařských tratí.

Také rozsáhlé lyžařské túry v okolí střediska se těší opravdu velké oblibě, např. trasa Venter Skirunde. Doplněním lyžařské nabídky jsou navíc Easy Cross, Race Course anebo jízda v boulích.

Celý lyžařský areál je v případě potřeby plně zajištěn výkonnou zasněžovací technikou, takže se vůbec nemůže stát, že by tu v zimní sezóně chyběla sněhová pokrývka.

Z Gaislachalmu vede cca 5 km dlouhá sáňkařská dráha, která přímo láká návštěvníky k rychlým jízdám na saních. Ledovec Rettenbachgletscher je zase každoročním místem konání závodů Světového poháru lyžařské organizace FIS.

Toto středisko zimních sportů bývá také někdy díky setkávání mladých lidí označováno za "Ibizu Alp". Je tady velký počet všech možných diskoték, barů a jiných aprés-ski, kde se mladí baví a tancují až do časného rána.

Zdejší Freizeit Arena navíc nabízí aquapark, tělocvičnu, sportovní halu, tenisový anebo badmintonový kurt. Impozantní je Aqua Dome, moderní venkovní termální bazén v horách.

Místo

Sölden 46° 57' 36.252" N, 11° 0' 32.2236" E
Location

Sölden na Facebooku