Jste zde

Domů » Hochgurgl im Ötztal

Obergurgl – Hochgurgl, 2. část

Ötztal - rakouský vrcholek Wurmkogel
Autor: Lars Odemark

Canyoning je kombinací pěší turistiky, horolezectví a slaňování do kaňonu. Jedna z nejkrásnějších soutěsek v Evropě, Auer Klamm v Ötztalu, je pro canyoning jako stvořená. Nabízí vše, co je při tomto sportu zapotřebí, tedy nedotčenou přírodu s vysokými svahy, vodopády, extrémní vodní skluzavky a příležitosti ke skokům z výšky až 16 metrů. To je až neskutečný adrenalin pro všechny, kteří tento sport milují.

Je tu pochopitelně ještě daleko více možností k provozování dalších sportů, můžete si třeba zajezdit na koni, věnovat se nordic walkingu nebo si zahrát bowling, tenis, užít si paragliding a mnoho dalšího.

Ötztal je připraven s opravdu mnoha atrakcemi pro své návštěvníky. Absolutním vrcholem pro turisty je ovšem v Obergurgl – Hochgurglu jednoznačně vyhlídková plošina Gipfelhaus Top Mountain Star s panoramatickým barem.

V nadmořské výšce 3.080 metrů se nachází lyžařské středisko Wurmkogel, jehož poloha jen stěží může být exponovanější. Malé horské sedlo na úzkém hřebeni, který se po obou stranách svažuje prudce dolů, ale je stále ještě dostatečně široké na to, aby se tu daly ukotvit základy stavby.

Nad ním trůní 120 m2 velká, kruhová panoramatická "kazatelna" se skleněným průčelím, které se dá za pěkného počasí odsunout. Nad tím vším se pak tyčí kopule ze skla, oceli a nosníků, které se jako hvězdné paprsky rozbíhají do prostoru.

Korunou všeho je kontinuální galerie, kde mají návštěvníci před svýma očima panorama 360 stupňů. Top Mountain Star, dílo mnichovského architekta profesora Petra Schmucka, je opravdovým vrcholem. Každý je doslova magicky přitahován k této jedinečné konstrukci.

3.082 m vysoký Wurmkogel je nejvyšším bodem celé lyžařské oblasti, jenž se nalézá v hlavním alpském hřebeni na hranici mezi Rakouskem a Itálií. Je odtud opravdu nádherný výhled na Stubaiské a Ötztalské Alpy a směrem na jih dohlédnete až k charakteristickým skalním útvarům Dolomitů.

V Obergurgl - Hochgurglu můžete strávit opravdu univerzální dovolenou a užít si dostatečně fantastických horských scenérií Ötztalu. Určitě si tu také perfektně odpočinete! Všichni návštěvníci jsou tady srdečně vítáni, zdejší pohostinnost můžete poznat v hotelech i restauracích.

Místo

Hochgurgl 46° 54' 4.8456" N, 11° 3' 3.5964" E
Location

Sölden na Facebooku