Jste zde

Domů » Sölden

Bike Republic

Ötztal je jednou z nejznámějších cyklistických destinací v Alpách. Klasika, jako je Ötztalský cyklistický maratón nebo "Schnitzeljagd", lákají příznivce cyklistiky již po mnoho let.

V roce 2015 byl položen první milník "cyklistické země" Bike Republic Sölden. S novým flow trailem "Teäre Line" tak přitahuje středisko ještě více cyklistů, kteří se rádi řítí na kole z kopce dolů.

Bike Republic zahrnuje mnohostrannou cyklistickou koncepci, která je naplánována v několika fázích. Celá oblast je se svými mnoha možnostmi považována již několik let jako tajný tip mezi singletrackovými destinacemi.

Nabídka, která se skládá z dokonalých trailů a pohodlných lanovek, byla nyní rozšířena o pumptrack "Rolling" a flow trail "Teäre Line", který láká k dokonalému downhillu.

Bike Republic se od ostatních bike parků liší svým rozsáhlým prostorem, rozmanitými trasami nebo největším tyrolským pumptrackem. Přitom se nezapomnělo ani na jedinečný ötztalský dialekt - každá republika má svůj vlastní jazyk, takže i nově založená Bike Republic.

Dialekt spočívá v pojmenování různých lines a charakterizaci cyklostezek velmi zvláštním způsobem. Díky rozmanitosti trailů se Sölden stává obřím hřištěm pro cyklisty, v němž si přijdou na své nejen milovníci allmountainu, endura nebo freeridu.

S MAPtoBIKE můžete spojit outdoorové zážitky s virtuální hrou. Stačí mapu jen stáhnout a vyjet na kole. Aplikace je nyní zdarma, stačí ji stáhnout a stisknout tlačítko přehrávání. Sbírejte při tom body a vyhrajte skvělé ceny.

"Teäre" (ötztalským dialektem znamená toto slovo tvrdohlavý a neústupný) je středověké slovo, které pochází ze slova "törisch". A za pouhých pět měsíců výstavby byla vytvořena stezka "Teäre Line", která udává nová měřítka.

Na šestikilometrovém úseku od střední stanice lanovky Gaislachkogelbahn až do centra Söldenu najdou cyklisté jen to nejlepší. Cílem bylo vytvořit nekonečně dlouhý pumptrack (6 km), na kterém si každý cyklista může užít zábavu. Trail má více než 130 zatáček a je velmi kopcovitý.

Bike park pro začátečníky je ideální pro ty, kdo se chtějí připravit na obtížnosti alpského terénu. Přímo v centru města, v zahradě "Bikeschule Ötztal", si můžete vyzkoušet prvky mnoha sinlgetrailů.

Park je volně k dispozici celé veřejnosti. Vyzkoušet si tady můžete základní techniku projetí zatáček, brzdění, jízdu do kopce i sjezdy, nebo bunny hopp. Jsou zde připraveny umělé i přírodní překážky pod vedením průvodce.

Principem pumptracku Rolling je: Jeďte pomalu a pak zvyšte rychlost, aniž byste museli později šlapat. Cílem je "pumpovacím" pohybem (angl. pumping) získat rychlost. Rychlost v zatáčkách pak může být postupně zvyšována. Pumptrack je tréninkovou oblastí skill centrem pro singltraily a flowtrail. Najdete ho u dolní stanice lanovky Gaislachkoglbahn.

Místo

Střední stanice lanovky Gaislachkogelbahn, Sölden 46° 57' 3.42" N, 10° 59' 17.106" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku