Jste zde

Domů » Sautens

Akce v únoru 2014

Část skiareálu Hochoetz

Masopustní průvod

Flitschelarlauf

Místo: Sautens

Termín: 23. února 2014, od 12:00 hodin

Již brzy ráno v den konání této akce se celého městečka zmocní opravdu hektický shon. Všechny karnevalové vozy se seřadí na předem určeném místě a ve správném pořadí.

Účastníci masopustu vklouznou do svých kostýmů a vydávají se na místo srazu. Přesně ve 12:00 hodin ("Zwölferleitn") se masopustní průvod dá hlučně do pohybu. Ovšem na několika místech se průvod samozřejmě zastaví a pak se tančí a předvádějí se různé skeče a zábavná představení.

Celá vesnice je na nohou a Flitschelarlauf se pohybuje od jednoho konce městečka na druhý. Průvod je doprovázen místní kapelou, která se stará o hudební doprovod. Na každé zastávce se předvede alespoň malý kousek z "Bearnreimu“, kde se divákům vtipným způsobem sděluje, co se v posledních letech v Sautens stalo.

Bearnreim si ale klidně můžete i koupit, a pak si vše přečíst doma v klidu. Dočtete se pak, co všechno se v Sautens dělo a děje. Medvěd Bearle má prostě oči i uši všude. Masopust trvá několik hodin a mnoho obyvatel Sautens jej v průvodu doprovází od začátku až do konce.

Dětská sněhová slavnost

Kinderschneefest

Místo: Lyžařský areál Hochoetz

Termín: 28. února 2014

Tento dětský festival v lyžařském areálu Hochoetz v Ötztalu nabízí zábavu pro celou rodinu. V místní zimní říši divů jde především o objevování a o zážitky.

Doprovodný program:

* Vědecký koutek kolem bílé nádhery: Jak vypadá sněhový krystal ve stonásobném zvětšení? Jak vzniká sníh?

* Děla na sněhové koule: Tady jde vysloveně o přesné zasažení cíle - kdo se trefí nejpřesněji?

* Vlastnoruční vyrábění dekorací na lyžařskou helmu: Skvělé dekorace pro každou lyžařskou helmu si tady prostě každý vyrobí sám.

* Město ze sněhových zvířat: Vyber si formu svého oblíbeného zvířete a naplň ji barevným sněhem - výsledkem bude barevné sněhové zvíře.

* Sackerl - Race - Contest: Nejdříve je zapotřebí vylézt po žebříku nahoru, a pak se na senem naplněném pytli sklouznout po skluzavce dolů do sněhu.

* Různá show: Soutěž v karaoke, hudba a zábava

Místo

Sautens 47° 12' 29.412" N, 10° 51' 43.0524" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku