Jste zde

Domů » Vent

Vent

Rakouská vesnice Vent v létě

Vent je rakouská horská vesnička, která se nachází na konci údolí Venter Tal a rozkládá se v nadmořské výšce 1.890 metrů. Od roku 1854 patří k obci Sölden v Ötztalu, v rakouské spolkové zemi Tyrolsko. Přibližně jeden kilometr západně od vesničky se nachází v nadmořské výšce 2.014 m Rofenhöfe (Rotte Rofen), nejvýše položený a trvale osídlený horský statek v Rakousku.

Vesnička leží v mimořádně krásné poloze a je velmi tichá, protože tudy nevede žádná tranzitní doprava. Je obklopená impozantním řetězcem hor, z něhož vyniká především Wildspitze, nejvyšší hora Tyrolska (3.774 m).

Vent je právem považován i za skvělý výchozí bod pro pěší turistiku, lezecké výstupy, horolezectví i pro jízdy na horských kolech. Od kvetoucích luk až k věčnému ledu, pověst tohoto regionu vůbec nelže a je známá i daleko za hranicemi Ötztalu.

Horský svět kolem vesničky, to je prostě pohádka. Na vysokohorských cestách si můžete jedinečným způsobem vychutnat celé to nádherné panorama hor. Úžasné panoramatické výhledy na vrcholky a ledovce Ötztalských Alp každého vtáhnou do tamního kouzla. Během letního období můžete nad vesničkou zahlédnout několik tisíc pasoucích se ovcí, které pocházejí z jihotyrolského údolí Schnalstal.

Více než 100 vrcholků, které převyšují magickou hranici nadmořské výšky 3.000 metrů, přitahuje turisty a milovníky pěších túr jako magnety. Středisko nabízí vše, co vyznavač chození po horách potřebuje - horské chaty, velké množství značených turistických tras, od těch vysloveně jednoduchých až po ty náročné, vysokohorské túry pro začátečníky i pro skutečné pokročilé, pěší túry po ledovci a špičkové zážitky na horských vrcholcích.

V zimě si tady dokonale přijdou na své všichni lyžaři, snowboardisté a dokonce i zimní turisté. Již teď se můžete těšit na krásné sjezdovky, daleko od shonu a hektiky velkých zimních turistických oblastí. Sjezdovky jsou tu rozmanité, 15 km sjezdových tratí ocení nováčci i zkušení lyžaři. Běžkařské stopy měří asi 2,5 km a sáňkařská dráha je dokonce dlouhá 5 km, dostanete se k ní pěšky nebo pohodlnějším způsobem - dvousedačkovou lanovkou.

Četné zimní turistické stezky a skvělé lyžařské túry vás provedou nádhernou zasněženou zimní krajinou, která vypadá přímo pohádkově: zasněžené jedle, modré nebe, sluníčko a prašan. V hotelech bývá o hosty dokonale postaráno, prázdninové apartmány a chaty jsou komfortně zařízené a ubytování na rekreačních chalupách nechybí vůbec nic.

Místo

Vent 46° 51' 31.2264" N, 10° 54' 52.3476" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku