Jste zde

Domů » Sölden

Novinky pro zimní sezónu 2013/2014

Gaislachkogel - pohled na okolní krajinu
Autor: depunkt

Restaurace Ice Q

V prosinci 2013 otevřela společnost Bergbahnen Sölden na místní lyžařské hoře Gaislachkogel novou inovativní restauraci Ice Q. Půjde o něco zcela jedinečného a nový nevšední zážitek v ötztalském středisku.

Stavba je reprezentantem moderní architektury a byla postavena výhradně jen z místních materiálů. V restauraci bude přímo skvělý výběr jídel a dokonce odtud povede přímý visutý most až na vrchol hory. Ve spojení s "lanovkou budoucnosti" Gaislachkogelbahn půjde o nový kulinářský zázrak a multifunkční a zcela bezbariérový gurmánský zážitek v nadmořské výšce 3.048 m!

Stavba vznikala od června do prosince 2013. Speciální restaurace se službami na té nejvyšší možné úrovni s alpskou kuchyní "Alpine Cuisine“ dnes nabízí 94 míst k sezení uvnitř a 34 míst na terase, stejně jako i sluneční střešní terasu.

Koncepce pochází, stejně jako konstrukce tří stanic lanovky, z pera renomované tyrolské architektonické kanceláře Obermoser. Skleněné průčelí otevírá nové pohledy na pravěký svět ötztalských hor a dělá stavbu světlou a průhlednou. Proměňuje Gaislachkogel spolu s horní stanicí lanovky 3-S-Bahn v architektonicky nejpůsobivější lyžařský horský vrcholek v celém Tyrolsku.

Free Wi-Fi

Společnost Bergbahnen Sölden také v současné době nabízí všem zájemcům bezplatné připojení na internet WLAN na sjezdovkách v celém lyžařském areálu.

Na těchto hot spotech se můžete zdarma připojit na www:

1. dolní stanice lanovky Gaislachkogelbahn

2. střední stanice lanovky Gaislachkogelbahn

3. horní stanice lanovky Gaislachkogelbahn

4. dolní stanice lanovky Giggijochbahn

5. horní stanice lanovky Giggijochbahn

6. restaurace Giggijoch

7. restaurace Schwarzkogl

8. restaurace Rettenbachgletscher

9. restaurace Tiefenbachgletscher

Bode is back!

Celé středisko je nadšené z návratu americké ikony Bode Millera na scénu lyžařského aplského světa. Ötztalané chtějí v Söldenu a Obergurgl - Hochgurglu přispět k zimním olympijským hrám 2014 jako evropské tréninkové středisko, kam se vypraví ty nejlepší lyžařské týmy na světě.

Bode Miller si v posledních měsících dal velký cíl, totiž svou účast na zimních olympijských hrách 2014 v Soči. Po zranění kolena v minulé sezóně byl totiž tento velikán lyžařského "cirkusu" poněkud odsunut do pozadí.

Ale Millerova nucená přestávka byla chápána jen jako jakési intermezzo pro konečný start na nadcházejících zimních olympijských hrách. Informované zdroje se Američanovo návratu věnují s velikým úsilím.

Svou sportovní formu chce tento lyžař podle jistých zdrojů ještě zlepšit právě na posledním přípravném lyžařském kempu v Evropě, tedy v Soldenu. Ötztalská lyžařská "pevnost" a americká lyžařská hvězda se chtějí opět setkat a obnovit své partnerství i pro nadcházející sezónu. Sölden tak bude opět na začátku zimní sezóny 2013/2014 hlavním Millerovým sponzorem.

Místo

Horní stanice lanovky Gaislachkogelbahn, Sölden 46° 56' 32.5248" N, 10° 58' 3.6336" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku