Jste zde

Domů » Niederthai

Niederthai

Niederthai - krásný kostel
Autor: woowoowoo

V samém srdci tyrolského Ötztalu vede jedna z příjezdových silnic do Niederthai, poklidného slunného městečka v nadmořské výšce 1.550 m. Rodiny s dětmi i i milovníci klidu tady naleznou to správné místo, stranou všeho rušného turistického ruchu.

Příjemnou atmosféru o dovolené můžete nasávat v rámci pohodlného ubytování v prázdninových apartmánech, rekreačních chalupách nebo v hotelových pokojích přesně podle vašich požadavků.

Sportovně aktivní rekreanti zde objeví krásné turistické stezky a trasy pro nordic walking, a to zejména v idylických postranních údolích Horlachtal, Leierstal a Fundustal. Vysokohorské alpské pastviny a tamější horské chaty jsou oblíbenými cíly pro ty rekreanty, kteří vyhledávají především pohodlný odpočinek.

Objevíte tady i nejvyšší vodopád v Tyrolsku - Stuibenfall, archeologický zábavní park - skanzen "Ötzi Dorf" nebo můžete relaxovat u malebného rybníka.

Místní lyžařský areál vyhovuje asi nejlépe rodinám s dětmi a lyžařským začátečníkům. Zakoupený Super Skipass otevře lyžařům a snowboardistům navíc na 220 km sjezdovek v lyžařských střediscích Kühtai, Hochötz a Sölden.

Díky nadmořské výšce kolem 1550 metrů je tady přítomnost sněhu téměř jistá a také pro běžkaře jsou tu zaručeny přímo znamenité podmínky.

Největší výběr sjezdovek pro lyžaře a snowboardisty je v oblasti Ötztal Arena u Söldenu, kolem vrcholů Tiefenbachferner, Rettenbachferner a Gaislachkogel. V Ötztal Areně se také nachází vůbec nejdelší sjezdovka v Rakousku, vedoucí z Schwarzen Schneidu až do Söldenu, jež překonává délku 15 km a převýšení 1900 metrů.

Oba lyžařské areály, tedy Obergurgl a Hochgurgl, jsou propojeny kabinkovou lanovkou, odkud se můžete těšit z úchvatných výhledů. Všechny sjezdovky tu dohromady měří neuvěřitelných 110 km. Lyžařské areály Hochötz a Vent jsou ve srovnání s nimi mnohem menší, ale zato jsou vhodné pro rodiny s dětmi a jsou velmi přehledné.

Přímo u Niederthai si mají možnost děti a začátečníci poprvé vyzkoušet své lyžařské pokusy na sněhu. Krásná vysokohorská běžkařská trasa v Niederthai zaujme tím, že přítomnost sněhu je tu prakticky zaručena a pak tím, že tato bílá stopa vede nádherně slunnými místy.

Opravdu velkolepá nabídka možností pro milovníky běhu na lyžích se posléze otevírá v plochém údolí Ötztal. Bruslení, zimní turistika a sáňkování, to jsou jen další příležitosti ke sportovnímu vyžití. Návštěva Aqua Dome v Längenfeldu je pak jakousi lahůdkou pro fanoušky wellness.

Útulné večery v jedné z místních restaurací a hospůdek završí váš perfektní zimní den. Příjemný oddych po náročném dni plném sportu zajistí pohodlné místo vašeho ubytování.

Vodopád Stuibenfall
Autor: woowoowoo

Místo

Niederthai 47° 7' 34.1328" N, 10° 58' 11.118" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku