Jste zde

Domů » Huben

Huben

Okolní krajina Hubenu
Autor: TonZ

Huben je příjemné prázdninové středisko v krásném údolí Ötztal. Nadmořská výška kolem 1.200 m a blízkost velkých měst Längenfeld a Sölden přispívají k faktu, že se místo stalo skutečně atraktivním rekreačním střediskem. Je to ideální místo pro dovolenou celých rodin s malými i velkými dětmi. Pohostinnost tohoto střediska je proslulá a přenocovat se dá v hotelech, v prázdninových apartmánech nebo na horských chatách.

Městečko má skutečně mnoho co nabídnout. Kromě četných turistických a cyklistických tras roztroušených po celém Ötztalu, je zapotřebí zmínit především místní vodní park - "Wasser und Steine" (Voda a kamení) a zábavní park Ötztaler Funpark, kde je umístěno hodně atrakcí pro děti a mládež. Přírodní hřiště umožňuje menším i větším dětem strávit hodiny plné fantazie. Návštěvníci mohou vytvořit hliněné postavy, písečné a kamenné mozaiky nebo posílat loďky po vodě.

Jednou z hezkých turistických stezek je trasa Huben - Polltalalm - Breitlehnalm o délce 15,8 km začíná u Ötztaler Funparku a lesní cestou vede přes mnoho zatáček nahoru k Breitlehnalmu. Pro výstup do nadmořské výšky 1.880 metrů budete potřebovat dobrou hodinu. Výhled na vesničku a Längenfeld je skutečně jedinečný.

Přijeďte sem někdy strávit i svou zimní dovolenou. Zdejší zasněžená krajina je nádherná a je tu i mnoho upravovaných turistických stezek. V Ötztalu je také několik lyžařských středisek s dobrými sněhovými podmínkami a s perfektně upravenými sjezdovkami. Bílé běžkařské stopy jistě potěší všechny milovníky běhu na lyžích a děti zase budou doslova unešeny skvělými sáňkařskými dráhami.

Horské chaty zvou ke chvilce zastavení a k ochutnání některé z místních specialit. Ani na nejrůznější kulturní akce není Huben a jeho sousedé nikterak chudý. Lze navštívit Sölden (10 km), hlavní město Ötztal Areny, nebo Längenfeld (4 km), a jen tak se procházet jejich ulicemi. Zdejší hotely, restaurace a bary se nám postarají o příjemně strávený večer. Města ovšem nabízejí i celou řadu rekreačních aktivit. V sousedním Langenfeldu si třeba můžete zahrát tenis a minigolf, jít si zaplavat či zajezdit na koni.

Údolí Ötztal - vesnice Huben

Místo

Huben 47° 2' 22.8984" N, 10° 58' 44.508" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku