Jste zde

Domů » Längenfeld im Ötztal

Zima v Längenfeldu

Část obce Längenfeld

Rekreační středisko Längenfeld se nachází ve slunné poloze v nadmořské výšce 1200 metrů, v krásném údolí Ötztal v Tyrolsku. Tamní typická pohostinnost sem láká každoročně mnoho turistů. Místo si dosud zachovalo svou příjemnou atmosféru, a to navzdory stále sílícímu turistickému ruchu. Záleží pouze na vaší úvaze (a peněžence), zda si vyberete ke svému pobytu ubytování v některém z mnoha jednoduchých prázdninových apartmánů, rekreačních chalup nebo komfortních hotelů.
O zajištění pohodové dovolené se také perfektně postarají zdejší restaurace a horské chaty, kde si můžete dopřát lahodné místní speciality.

Při lyžování v Längenfeldu se na váš těší nejenom krásný lyžařský areál v Ötztalu, ale i nádherné běžkařské tratě. Ovšem nejen lyžováním je člověk živ a středisko nabízí další volnočasové sportovní a rekreační aktivity. Několik sáňkařských drah s různou délkou je zase skutečným rájem pro vyznavače sáňkování. Dokonce si zde můžete vyzkoušet bruslení a curling.
Okolní krajina je opravdu nádherná a je přímo předurčena pro zimní turistiku, pro túry na sněžnicích a pro vyjížďky na saních tažených koňmi.

Panoramatické běžkařské stopy v nadmořské výšce 1200 metrů a vysokohorské běžkařské tratě v Griesu v nadmořské výšce 1600 m jsou skutečně působivé. Také nabídka sjezdovek pro lyžaře a snowboardisty je opravdu velká. Pro děti a pro začátečníky skýtá poměrně malá oblast v Griesu optimální podmínky, naučit se umění lyžování. Pro ty pokročilejší lyžaře poslouží zimním hostům lyžařský areál v Söldenu, vzdálený asi 10 km a lyžařské středisko Obergurgl / Hochgurgl (28 km daleko) s více než 100 km sjezdovek.

Ke sjezdovkám hosty zdarma doveze kyvadlový lyžařský autobus. Ten jezdí v deseti minutových intervalech z Längenfeldu do Söldenu a zpět a každou hodinu pak vyjíždí ve směru Obergurgl / Hochgurgl. Tady pak najdete sjezdovky všech úrovní obtížnosti, všechny ale ve špičkovém stavu.
Pro milovníky sáňkování je připraveno šest tamních sáňkařských dráh (jedna z nich je v noci osvětlená).

Místo

Längenfeld 47° 4' 26.04" N, 10° 58' 14.1492" E
Location

Sölden na Facebooku