Jste zde

Domů » Vent

Vent a turistika, 1. část

Rakouský Vent a krajina v létě

Horská vesnička Vent se nachází v údolí Ötztal v nadmořské výšce 1.900 m a je tak ideálním výchozím bodem pro pěší túry v nádherných Tyrolských Alpách. Stejně tak je i vyhlášeným místem pro horolezce. Díky mimořádně krásné poloze zde není žádná tranzitní doprava a pro návštěvníky je připraveno téměř tisíc lůžek k ubytování v hotelu nebo apartmánu.

A pověst o Ventu, jako o ráji pěší turistiky, vůbec nelže. Nádherné výhledy na vrcholky a ledovce Ötztalských Alp určitě příjemně odmění všechny turisty. Můžete se tady v klidu věnovat pěší turistice a túrám všech stupňů obtížnosti a všech možných délek.

Pár tipů na pěší výlety a horské túry:

Výlet lanovkou Wildspitze (1.900 - 2.360 m)

Už jen samotná cesta 2-sedačkovou lanovkou stojí za to, nabídne vám opravdu úchvatné a dech beroucí panorama, a nezapomenutelné dojmy! U horní stanice lanovky se před vámi otevře nádherný kruhový výhled přes vrcholky a ledovce Ötztalských Alp.

Váš pohled určitě utkví na Stubaiských Alpách na severu, na vrcholcích Ramolkogel, Spiegelkögel, Diemkögel, Schalfkogel a na Hintere Schwärze na jihu, a zaletí až na vzdálenou horu Thalleitspitze. Hned za ní můžete spatřit vrchol Kreuzspitze. Možná si také povšimnete kříže na vrcholu hory Wilder Mann.

Horní stanice lanovky Stablein je také skvělým výchozím bodem pro uskutečnění mnoha výletů a túr různých délek a různých obtížností, můžete se vydat na vrcholek Wilder Mann (3.019 m), k horské chatě Breslauer Hütte (2.848 m), po cestě Seufertweg k horské chatě Vernaghütte (2.755 m), na horu Urkundholm (3.113 m), po vysokohorské stezce Sonnberg nebo na Wildspitze (3.774 m).

Výchozí bod: Vent
Doba trvání cesty: 1 hodina na sestup dolů
Převýšení: 460 m, až k horní stanici Stablein
Nejvyšší bod: 2.360 m, horní stanice Stablein
Možnost občerstvení: Panoramatická restaurace Stablein nebo Breslauer Hütte

Jezero Brizzisee

Vydáte se přes obec Vent, na konci vesnice pak odbočíte vlevo a budete pokračovat přes Ochsenkopf. Asi v polovině výstupu odbočíte zase vlevo, směrem na Niedertal. Po široké cestě projdete kolem nově postavené kaple a kolem horské chaty Schäferhütte. Pak budete stoupat k Martin Busch Hütte, a od téhle chaty už budete jen strmě stoupat k jezeru Brizzisee (2.920 m).

Výchozí bod: Vent
Kategorie obtížnosti: Středně obtížná pěší túra
Doba trvání cesty: 6 hodin tam a zpět
Výškový rozdíl: 1.020 m (stoupání)
Nejvyšší bod: 2.920 m
Možnost občerstvení: Martin Busch Hütte

Místo

Wildspitze 46° 53' 6.324" N, 10° 52' 3.6696" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku