Jste zde

Domů » Umhausen

Tumpen

Část rakouské obce Tumpen

Tumpen je místní část obce Umhausen, která se nachází v údolí Ötztal, asi 40 minut jízdy autem na západ od města Innsbruck a 25 km od střediska Sölden. Rekreační chaty, hotely i prázdninové apartmány se v Tumpenu nacházejí v těsné blízkosti horolezecké oblasti vhodné pro celou rodinu, takže tady všichni její členové mohou zažít opravdu vzrušující léto.

Velmi blízko obce se v Ötztalu nachází horolezecký zábavní areál Engelswand. Zde mohou děti (samozřejmě dobře jištěné) získat již své první lezecké zkušenosti na nižších skalních stěnách. Překrásná vstupní část se nachází na jedné horské louce, kde se i ty nejmenší děti budou cítit pohodlně a bezpečně.

Velká louka na úpatí stěny a pestrá škála lezeckých tras dělají z areálu jednu z nejvíce přátelských oblastí k rodinám s dětmi v Tyrolsku. V pravé části stěny nabízí nově otevřený a velmi dobře jištěný sektor téměř ideální podmínky pro začátečníky a děti. Ať už převisy, trhliny nebo lezecké římsy, na Engelswand je pro každého něco.

A jak se sem dostanete? Směrem od Oetzu odbočíte na 11. kilometru doleva k místní části Platzl. Parkoviště se nachází asi 10 minut pěšky od již viditelné stěny Engelswand. Parkování je zpoplatněné, stojí cca 3 € na celý den. Na jiných místech je parkování zakázáno.

Dozajista nepohrdnete ani opravdu rozsáhlou sítí tras pro pěší turistiku, rozprostřenou po kvetoucích vysokohorských aplských pastvinách v Tyrolsku. Po cestě se budete určitě kochat výhledy na jedinečné a doslova dech beroucí panorama Alp nad údolím Ötztal. Mnohé z těchto cest jsou také vhodné pro vyjížďky na horských kolech.

Pokud je počasí špatné a vy nechcete sedět v apartmánu nebo pokoji, můžete se vydat do městečka Längenfeld, kde vás již očekává Aqua Dome. Ten nabízí na ploše 50.000 čtverečních metrů vodní zábavu pro celou rodinu a potěšení všeho druhu v samých superlativech.

Alpen Arche Noah, tedy alpská Noemova archa, je obří vodní skluzavka pro děti se dvěma vnitřními a dvěma venkovní bazény. Ve třech hernách si tady děti mohou bezpečně hrát, zatímco jejich rodiče se třeba vypraví do tamního wellness centra se saunou a s posilovnou. Další vodní bazény, některé dokonce s hudbou, která je slyšet pod vodou, jen přispějí k ještě většímu kouzlu odpočinkové dovolené.

Vy ale můžete vyzkoušet ještě celou řadu dalších sportovních aktivit, jako je třeba rafting, paragliding a dokonce i bungee jumping, který nabízí skoky z nejvyššího lanového mostu pro pěší v celém Rakousku. Vaše letní dovolená v Tumpenu může být tak rozmanitá, že vám zůstane opravdu velmi dlouho v paměti.

Místo

Tumpen 47° 10' 26.4468" N, 10° 54' 37.6236" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku