Jste zde

Domů » Oetz

Oetz, 2. část

Rakouský Oetz a okolní horská krajina v zimě

Historie jezera se datuje do roku 1282, kdy hrabě Meinhard II. daroval jezero jako součást přilehlého dvora Piburg stamskému klášteru v Oberinntalu. Roku 1860 klášter jezero prodal, v roce 1980 ho odkoupila obec Oetz, která nechala obnovit místa ke koupání a ke kotvení loděk.

V lyžařském areálu Hochötz nad obcí se lyžaři a snowboardisté mohou vydat na tamní sjezdovky, běžkaři zase objeví nádhernou krásu zimní krajiny na udržovaných bílých stopách. Na sněžnicích i ve stopách zimních procházek se dostanete do nádherných míst. Pokud byste hledali ještě něco jiného, můžete si přímo v Oetzu zabruslit nebo si zahrát curling. Každý den může vypadat úplně jinak.

Lyžařský areál Hochötz nad obcí byl v posledních letech rozšířen a zmodernizován. Na 26 km sjezdovek, s převážně mírným až středním stupněm obtížnosti, se budou jak lyžaři, tak snowboardisté, cítit jako doma.

Přímo obrovské množství sjezdovek objevíte samozřejmě i na dalších místech Ötztalu, např. ve známém lyžařském areálu Ötztal Arena u Söldenu, v lyžařském areálu Vent anebo v oblastech u středisek Obergurgl a Hochgurgl.

Dá se říci, že žádné vaše přání zde nezůstane nevyslyšeno. Ať se už vypravíme na sjezdovky na ledovci, na carvingové svahy, na svahy s "boulemi" nebo do snowboardového funparku, všude se budete cítit báječně.

Pro běžkaře je v místě připraveno cca 10 kilometrů bílých tratí a i na dalších místech v tomto plochém údolí jsou připraveny i jiné skvělé běžkařské bílé stopy. Poku zde náhodou bude málo sněhu, nic vám nebrání přesunout se na vysokohorské běžkařské tratě do obcí Niederthai, Gries a do samého konce údolí, do Gurglu.

Zimní radovánky nabízejí ovšem také zimní turistické stezky a mnoho sáňkařských drah. Ani najít v místě krásné ubytování není vůbec žádný problém. Jistě si vyberete ze široké nabídky prázdninových apartmánů, rekreačních chalup či hotelových pokojů.

Místo

Stanice lanovky na Hochötz, Oetz 47° 11' 59.6544" N, 10° 54' 14.256" E
Geografie: 
Location

Sölden na Facebooku