Jste zde

Domů » Hochgurgl im Ötztal

Obergurgl – Hochgurgl, 1. část

Kdo se rozhodne strávit svou dovolenou v oblasti Obergurgl - Hochgurgl v údolí Ötztal, najde tu skoro nekonečné množství těch nejrůznějších rekreačních aktivit. Doslova každý tady najde něco, co mu udělá radost.

Ať už vyznáváte nějaké extrémní sporty nebo si užíváte spíše klidnějších sportovních aktivit, ať hledáte něco pohodlného či třeba toužíte po nějakém malém dobrodružství s dětmi, s přáteli nebo jste o dovolené nejraději sami, ať si chcete jen odpočinout nebo trošku pohladit duši, jste tady na tom správném místě!

Nádherná krajina v Ötztalu s horami, jež se tyčí k nebesům, vytváří ideální podmínky pro bezvadnou dovolenou. Region Obergurgl - Hochgurgl je dokonale zařízen pro své hosty a je tu k dispozici opravdu celá spousta skvělých možností k ubytování, jsou zde prázdninové apartmány, hotely i rekreační chalupy.

Horský vzduch je tu velmi čistý a je to doopravdy radost zde zhluboka dýchat a zanechat veškeré starosti, stres a shon všedního dne daleko za sebou. Zejména alergici a astmatici ocení pobyt na čerstvém vzduchu v této oblasti.

Kolem nejvyšších hor Tyrolska vedou četné stezky pro horská kola. V nadmořské výšce 800 až 3.000 metrů vede mnoho atraktivních stezek, lesních silnic a lesní cest, kde se můžete projíždět touto překrásnou přírodní krajinou.

Místní specialitou je Ötztaler Radtrophy z města Sölden až k úpatí ledovce Rettenbachgferner (2.670 m). Na této trati se dá jezdit denně v období od 15. června do 15. září.

Start je v Söldenu, kde každý účastník dostane lístek, a pak se jede po značené cestě až k ledovci a tam si necháte orazítkovat onen lístek na cílovém automatu. Ten pak vhodíte do poštovní schránky u restaurace Rettenbachgferner a již brzy si můžete vzájemně s ostatními porovnávat dosažené výsledky na internetu.

V Ötztalu existuje mnoho atraktivních horolezeckých výstupů a lezeckých parků. Blízko Obergurgl - Hochgurglu narazíte na fantastický lezecký park Moosalm. Leží na úpatí vrcholku Brunnenkogel a je to lezecké zařízení doslova pro celou rodinu.

Místo

Restaurace Rettenbachgferner 46° 56' 30.8436" N, 10° 55' 58.656" E
Location

Sölden na Facebooku