Jste zde

Domů » Zima

Novinky pro zimní sezónu 2016/17

Zima v rakouském Söldenu
Autor: caccamo

Do nové zimní sezóny 2016/17 vybudovala společnost Bergbahnen Sölden novou, top moderní lanovku na Giggijoch.

Na jejím vytvoření se, stejně jako v případě lanovky Gaislachkogelbahn, podílela innsbrucká architektonická kancelář Johann Obermoser.

Nová, 10-místná gondola od firmy Doppelmayr nabídne nejen větší komfort, ale i rekordní přepravní kapacitu 4500 osob / hod.

Během necelých 9 minut překonáte převýšení 921 metrů a ve všech 134 gondolách budete mít zdarma připojení na Wi-Fi.

Dolní stanice lanovky Giggijochbahn je umístěna v nadmořské výšce 1.362 m, horní stanice je ve výšce 2.283 m.

Obě stanice jsou postavené v moderním designu, který perfektně ladí s krajinou, a pohodlné gondoly vám zajistí příjemný start do lyžařského dne.

Dva eskalátory a výtahy vedou do prostoru nástupní stanice lanovky, která je napojena přímo na prostorný parkovací dům a na sjezdovku.

Horní stanice na Giggijochu je propojená tunelem s 200 metrů vzdálenou restaurací Giggijoch a zajišťuje tak její zásobování nezávisle na počasí.

Novinky ve skiareálu Obergurgl - Hochgurgl

Mountain Navigator App - tato aplikace vám v telefonu ukáže vaši přesnou polohu a poté vás jednoduše bude navigovat do cíle.

Audi quattro Funslope - přímo pod restaurací quattro Festkogl Alm bude vybudována nová "Funslope" s různými překážkami.

Lanová dráha Steinmannbahn bude od zimní sezóny 2016/17 přístupná také pro pěší návštěvníky oblasti Sölden.

Plocha přírodního parku Hohe Mut - v této zimní sezóně vznikne ve spolupráci s Přírodním parkem Ötztal v prostoru Hohe Mut výstava.

Plány k ní jsou již v plném proudu, a ještě během této zimy bude otevřen prostor nového přírodního park na Hohe Mut, který bude názorně přibližovat okolní přírodu (ledovec apod.) a její vývoj.

Na Hohe Mut bylo postaveno také nové hřiště, téměř výhradně s přírodními materiály. Vytváří tak pro děti možnost poznat přírodu zblízka. Hřiště je z 80% využitelné i v zimě.

Od dubna 2016 je otevřené Top Mountain Motorcycle Museum, do kterého máte 10% slevu na vstupné po předložení platného skipasu.

Lanovka v söldenském Obergurgl
Autor: lsbardel

Místo

Hohe Mut, Obergurgl 46° 50' 55.5828" N, 11° 1' 41.97" E
Location

Sölden na Facebooku