Jste zde

Domů » Längenfeld im Ötztal

Längenfeld a turistika

Trasa vedoucí podél toku Ötztaler Ache
Autor: woowoowoo

150 km značených turistických cest se v okolí městečka Längenfeld nachází v nadmořské výšce kolem 1.179 metrů a výše. Mezi obcemi Ötz a Sölden jsou ideální místa pro pěší turistiku s celou rodinou, najdete zde také plno možností k ubytování - prostorné apartmány, rekreační chalupy nebo třeba hotelové pokoje. Putování po "dně" údolí je vhodné pro mladé i starší návštěvníky a 40 kilometrů je označeno jako vysloveně lehké turistické trasy. Na vašich cestách vás bude doprovázet nejenom jedinečná tyrolská příroda, ale i výhledy na hory, především na Strahlkogel a Breiter Grießkogel. Na překrásných horských túrách se můžete plně oddat čistému horskému vzduchu.

Tři rovinaté stezky vedou po turistických trasách kolem Längenfeldu. Po trase Warch se vydáte podél říčky Au až k Aschbachu. Putování podél toku Ötztaler Ache vás přivede ke kvetoucím loukám, a včetně zpáteční cesty ujdete asi 30 km. V Aschbachu také staví autobus, který vás může zavézt zpět. Z obce bez potíží dojdete také do sousedních malebných městeček jako jsou Huben, Au, Ried nebo Runhof.
Trasa Fischbach - Klammweg vede podél úzkého údolí, kde bude každý turista doslova očarován tamními přírodními krásami. Nabízí opravdu dech beroucí kulisy hor a díky její nenáročnosti je i pro děti vysloveně zábavnou trasou.

Vysokohorskými se dají nazvat putování, která vás zavedou až na samotné vrcholky hor, kterých je na každé straně plno. Šest hodin času byste si měli vymezit k dosažení vrcholku Hahlkogel v nadmořské výšce 2.655 metrů. Vystupuje se obvykle severovýchodní stranou, která v dopoledních hodinách doslova září v ranním slunci. Necháte za sebou hranici lesa a vydáte se letními rozkvetlými vysokohorskými loukami dál po pěší túře, až dorazíte k někdy velmi strmému stoupání na vrcholek. Při zpětném pohledu spatříte na dolní planině Längenfeld a dál pak i údolí Polltal.

Skutečně vyčerpávající je vysokohorská pěší túra na Luibiskogel, do nadmořské výšky 3.110 metrů. Osm hodin cesty a hodně vytrvalosti byste si měli přibalit do svého turistického batůžku na cestu severní stranou. Opět platí, že půjdete po skvěle upravovaných turistických trasách, nejprve hustým lesem, který se se stoupající nadmořskou výškou mění ve vysokohorské pastviny pokryté kvetoucími loukami. Potom se přesunete do širokého horského údolí, které končí ledovcovým karem Haueru. Pro přejití Hauerského ledovce nebudete potřebovat žádné speciální vybavení, nejsou zde žádné trhliny, ovšem samotné finále jeho přechodu je poněkud vyčerpávající. Odměněni ale budete malou přestávkou na vrcholku, odkud je krásný výhled na okolní hory.

Místo

Aschbach 47° 0' 45.6732" N, 11° 0' 8.1648" E
Location

Sölden na Facebooku