Jste zde

Domů » Längenfeld im Ötztal

Längenfeld

Längenfeld

Obec Längenfeld se nachází v nadmořské výšce 1200 m, v tyrolském údolí Ötztal. Rozkládá na krásné údolní planině a žije zde kolem 4 300 stálých obyvatel. Skládá z 21 místních částí - Oberlängenfeld a Unterlängenfeld u říčky Fischbach, dále Gries v údolí Sulztal, Huben, a další vesničky a osady v oblasti povodí - Astlehn, Runhof, Gottsgut, Winkle, Bruggen, Aschbach, Im Brand, Burgstein, Dorf, Dorferau, Espan, Au, Oberried, Lehn, Lehner-Au, Unterried, Winklen.
První zmínka o místě pochází z listiny pánů z Montalban, ve které je zmíněn jejich majetek v "Lenginveltu". Urbář z roku 1288 přesně uvádí, kde se nacházelo 18 hospodářství zemských pánů a 14 hospodářství kláštera Frauenchiemsee.

Dnes sem každý rok zajíždí mnoho turistů, 6000 lůžek v hotelech, prázdninových apartmánech, penzionech a horských chatách jim umožňuje, aby si s přehledem vybrali pro sebe to nejlepší ubytování v různých kategoriích. Navzdory velkému turistickému ruchu si ale místo dosud zachovalo svou idylickou atmosféru.
U obce také začínají opravdu nádherné pěší turistické stezky. Síť turistických tras je zde opravdu dobře rozvinutá a umožňuje jak nenáročným turistům, tak i náročným lezcům po skalách skutečný požitek.

Pro cyklisty a milovníky horských kol je tady také dostatek atraktivních cest, po nichž mohou obdivovat krásy zdejší horské krajiny. Lezečtí nadšenci se mohou těšit na dva nádherné lezecké výstupy, na Reinhard-Schiestl-Klettersteig a na Jubiläums-Steig. Při krásném počasí si můžete užívat slunění a odpočívat na terasách horských chat. Ve večerních hodinách se zase můžete posilnit v místních restauracích.

V obci zaujme určitě tamější návštěvníky i zábavný vodní svět. Radost z koupání s výhledem na horské vrcholky nabízí Aqua Dome, skvělé zařízení s rozlohou 50.000 m2, které představuje perfektní kombinaci radosti z plavání, sportu, wellness a relaxace.
Již sama futuristická architektura wellness zařízení Aqua Dome je fascinující. Děti tady najdou uzavřený vodní park v alpské "Noemově arše" s obří skluzavkou, dětským hřištěm a s lezeckou stěnou. Ve světě sauny, v "Gletscherglühenu" a v lázeňské oáze "Morgentau" zase zažijete nádhernou lázeňskou pohodu.
Jak v létě, tak i v zimě je návštěva vodního světa dokonalým doplňkem pěší turistiky, lezení po skalách i lyžování.

Místo

Längenfeld 47° 4' 24.6972" N, 10° 58' 14.7576" E
Location

Sölden na Facebooku