Jste zde

Domů » Huben

Huben a turistika

Huben

V tyrolském údolí Ötztal se mezi středisky Sölden a Längenfeld nalézá malé obec Huben. V okolí této vesničky dozajista najdete k ubytování vhodnou rekreační chalupu, prázdninový apartmán nebo hotel, kde v létě můžete strávit perfektní dovolenou plnou pěší turistiky. Nejrůznější turistické trasy, ať už vhodné i pro děti nebo náročné vysokohorské túry, jsou až neskutečně rozmanité. Na jejich pozadí se vždy tyčí vrcholky hor, jež jsou stále pokryty sněhem, a kde narazíte na opravdu jedinečnou faunu a flóru Tyrolska. Na zdejších turistických stezkách si dokonale odpočinete na čistém horském vzduchu.

Turistické trasy začínají v Hubenu v nadmořské výšce kolem 1.200 m. Výškový rozdíl mezi body horských chat Hahlkogelhaus a Ebenalm dosahuje 840 metrů, což byste neměli nikdy podceňovat. Putování dlouhé kolem 8 km začíná u sportovního hřišti v Hubenu. Nádherné pohledy do údolí, které vás budou neustále a na každém kroku doprovázet, vás dostanou až k ukazateli cest s označením "Hahlkogelhaus". Na Hahlkogelhausu se budete nacházet v nadmořské výšce 2.024 metrů. Po vydatném posilnění na této horské chatě se pak vydáte na zpáteční cestu do vesničky. Od téhle horské chaty si ale můžeme naši túru ještě prodloužit a postupovat podle značek na Hahlkogel.

Téměř stejně náročná, ale kvůli délce přibližně 10 km a převýšení jen 600 metrů, trochu méně namáhavá, je turistická trasa na Pollesalm. Start této trasy ja na stejném místě jako u putování na Hahlkogelhaus, ovšem odbočuje na trasu, jenž začíná u sportovního hřiště ve směru na chatu Feuersteinhütte. Cesta pak pokračuje přes visutý most k vodní nádrži. Poté se směr mění a vy půjdete po značené stezce směrem ke kapličce Feuersteinkapelle a pak přes most. U kapličky minete romantické převisy skal v údolí Pollestalu a pak již přijdete na louky u horské chaty Polles Hütte.

Pro rodiny s dětmi jsou vhodnější turistické trasy na dně údolí, které je zcela ploché, ale stále tady na každém kroku uvidíte krásnou přírodu. Například při putování podél říčky ve směru na městečko Längenfeld. V místní kavárně si pak můžete v klidu dát třeba osvěžující zmrzlinu, kterou si děti plně zaslouží. Severním směrem leží městečko Au, kde začíná několik naučných přírodních stezek, které vysloveně motivují vaše děti k pěší turistice.

Hahlkogelhaus
Geografie: 

Sölden na Facebooku