Jste zde

Domů » Gries bei Längenfeld

Gries

Část městečka Gries

Městečko Gries v údolí Sellraintal (boční údolí Ötztalu) je ideální místo pro strávení krásné dovolené s rodinou. Nachází se na slunné náhorní plošině nedaleko města Innsbruck, je doslova obklopen impozantními horami a spolu se svým okolím nabízí ty nejlepší podmínky nejen pro zimní sporty. Komfortní ubytování je tu dokonale zajištěno, takže si můžete vychutnat svůj pobyt doslova od prvního dne. Jak místní hotely, tak i prázdninové apartmány nebo horské chaty plně uspokojí veškeré vaše nároky.
Do Griesu nevede žádná tranzitní doprava, je to tedy vysloveně místo určené pro pohodový pobyt.

Výhodou prázdninového střediska je, že leží v krásném rakouském Ötztalu, kde vás neobtěžuje žádný velký ruch jako v jiných velkých lyžařských areálech. V místním lyžařském areálu jsou ideální lyžařské podmínky pro začátečníky a pro rodiny s dětmi. V provozu jsou dva malé lyžařské vleky, které vedou až do nadmořské výšky 1.600 metrů a cvičné svahy. 1x týdně se dokonce nabízí noční lyžování při umělém osvětlení. 100% lyžařských svahů je v případě nepříznivého počasí uměle zasněžováno.

Běžkaři zde jistě objeví krásné bílé stopy, v nabídce je 10 km pro klasický styl a 5 km pro bruslařský. A kdo by si s sebou náhodou nevzal lyže, může se těšit třeba na krásné zimní turistické stezky. Přírodní kluziště a přírodní sáňkařské dráhy z Nissl Almu, Sulztal Almu a od chaty Amberger Hütte jen dovršují celou řadu příjemného zpestření zimní dovolené.
Ve večerních hodinách se můžete usadit v pohodlné restauraci a vychutnat si bohatou nabídku tyrolských specialit od chutných palačinek Kaiserschmarrn až po vydatné menu o pěti chodech.

V létě si zde můžete vychutnat opravdu impozantní horský svět a věnovat se pěší turistice či horským túrám. Na zdejším čistém horském vzduchu a při pohledu na překrásnou krajinu pak docela snadno zapomenete na své každodenní starosti. Vydejte se na některou z horských chat nebo si třeba udělejte malý piknik v přírodě.
Pokud budete trávit svou dovolenou v Griesu, stálým průvodcem vám bude tamější nádherná příroda. I během vyjížděk na horském nebo silničním kole spatříte úžasnou okolní krajinu.

Místo

Gries 47° 4' 10.1748" N, 11° 1' 37.9272" E
Location

Sölden na Facebooku