Jste zde

Domů » Zima

Akce v březnu a dubnu 2013, 2. část

Část söldenského ledovce Tiefenbachferner a jeho okolí

Wein am Berg

Termín: 18. - 21. dubna 2013

Místo: Sölden

Nejlepší mezinárodní vinaři, šéfkuchaři světové třídy, prominentní lyžařští průvodci a zajímavý doprovodný program - s těmito "ingrediencemi" se akce Wein am Berg etablovala v posledních letech do jedné z nejlepších gastronomických akcí v Evropě. Jako jeviště tohoto festivalu se bude prezentovat světově proslulé lyžařské středisko Sölden s jeho úchvatnými horskými scenériemi.

Pod heslem "Rakouské setkání s Německem a Itálii" zve 5-hvězdičkový hotel Central spolu s vinaři prestižních vinařství Burgenlandu ve dnech 18. až 21. dubna k vinařským zážitkům a kulinářským zkušenostem uprostřed přírody.

Kromě vynikající kvality "crème de la crème" rakouských vín se zde představí také italská a německá klasika jako třeba Feudi di San Gregorio, vinné sklepy St. Pauls a vinařství Dr. Heger. Prvotřídní kuchařští velikáni (např. Gottfried Prantl) z Rakouska, Německa a Itálie se navíc postarají o kulinářské mistrovská díla v celé své dokonalosti.

Program akce je stejně tak rozmanitý jako exkluzivní. Kulinářské putování v té nejvyšší kvalitě můžete zažít při tématických večerech s těmi nejlepšími šéfkuchaři a top vinaři - od tradičního rakouského večera přes exkluzivní "Grande fête des cuisiniers" až po neformální "Big Bottle Party" ve výšce více než 2.200 metrů v horské restauraci na Giggijochu.

Jak se kvalitní vína projevují v různých nadmořských výškách se dozvíte při mimořádných ochutnávkách vín ve výšce více než 3.000 metrů nad mořem. O sportovní zážitky se postarají špičky světového lyžování v čele s Frankem Wörndlem, Güntherem Maderem a Marcem Girardelli.

Bode Miller & Friends Weekend

Termín: 19. - 21. dubna 2013

Již potřetí mají rekreační nadšenci ale i ambiciózní lyžaři možnost získat od lyžařské hvězdy z USA Bodeho Millera tipy, které se týkají lyžařské techniky, vybavení, servisu a après-ski. Celý víkend od 19. do 21. dubna bude Bode Miller hostem v Söldenu a bude trénovat se zájemci, odpovídat na otázky a samozřejmě také dávat autogramy.

Program:

Pátek 19. dubna

* do 17:00 hodin příjezd účastníků a check-in u Ötztal Tourismus, Freizeit Arena
* 19:00 hodin uvítací večírek Get Together s autogramiádou Bodeho Millera a rakouských lyžařů Floriana Scheibera a Christopha Nösiga v aprés-ski baru Marco´s Treff

Sobota 20. dubna

* 9:30 hodin přivítání a seznámení, zahájení lyžařského testu, ledovec Tiefenbachferner
* 10:00 hodin trénink s Bode Millerem & Friends - obří slalom a slalom, lyžařský test, Tiefenbachferner
* 12:00 hodin oběd v restauraci Tiefenbach
* následně do 15:00 hodin volný trénink na Tiefenbachferneru
* 17:00 hodin workshop na téma příprava lyží a lyžařských bot se servismany ze Světového poháru, Intersport Glanzer

Neděle 21. dubna

* 10:00 hodin závody s Bode Millerem, Florianem Scheiberem a Christophem Nösigem jako předjezdci, Tiefenbachferner
* 12:00 hodin Live-Act, terasa horské restaurace Tiefenbach
* 14:00 hodin slavnostní vyhlášení vítězů se skvělými cenami, které bude předávat Bode Miller, terasa horské restaurace Tiefenbach

Každý účastník akce bude automaticky zařazen do slosování, výhrami budou např. Hannibal VIP vstupenky nebo vstupenky na lyžařské mistrovství světa.

Místo

Ledovec Tiefenbachferner 46° 55' 22.7064" N, 10° 56' 44.2716" E
Location

Sölden na Facebooku